Meny

Förrätter

  • 140
    Bruschetta alla Romana

    Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion

  • 175
    Mare in padella

    Havets läckerheter fräst i het panna med vitt vin, vitlök. chili, musselbuljong, körsbärstomater, citronaioli och grillat kantbröd

  • 175
    Carpaccio della Casa

    Lättrökt och cognacgravad oxfilé som vi skär tunt toppad med karamelliserad lökmajonnäs 43 mån lagrad parmesan små krispiga pommes allumettes oxialisört

  • 325
    Antipasto Misto (2pers)

    Italienska charkuterier från selekterade regioner med oliver - vedugnsbakat bröd - kronärtskocka Romana - tryffelpecorino - fikonmarmelad

  • 175
    Burrata

    Handknuten Burrata Från Puglia Med Confiterade Småtomater Nduja Calabrese Färsk Basilika Crema Di Balsamico Havssalt

Husets specialitet

  • 299
    Lunette all´Astice

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra slungad med krämig Champagnesås toppad med forellrom - hummervinigrette - färska örter

  • 245
    Ravioli Della Nonna

    Handknuten ricotta och chevre fylld ravioli-brynt salviasmör-balsamicoreduktion-krossade hasselnötter-43 mån lagrad parmesan

Grill och spis

  • 285
    Cotoletta di Villa Romana

    Panerad kalvschnizel brynt i het panna, marsalavinsky, citron-och salviasmör, trädgårdssallad och kryddiga pommes

  • 245
    Caesarsallad Scampi

    Romansallad - vitlök och chilifrästa scampi - körsbärstomater - rostade brödkrutonger - hyvlad parmesanost - citron - husets caesardressing

  • 250
    Risotto Piemontese (vegan/veg)

    Krämig risotto med smör - buljong - skogssvamp - svart tryffelcremé - 43 mån lagrad parmesan - riven svart tryffel

  • 399
    Costata di Manzo

    Grillad entrecote med sås på svart fermenterad vitlö, trädgårdssallad och cajunkryddad pommes

Pasta

All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med caputomjöl från Neapel och färska ägg

  • 255
    Pasta Alfredo Con Tartufo

    Bronsvalsad Pappardelle slungad med smör - 43 mån lagrad parmesan - tryffelcreme - toppad med färsk tryffel

  • 255
    Spaghetti alla Villa Romana

    Bronsvalsad spagetti-Vitlöksfrästa scampi -Champagnesås- italiensk pancetta “lufttorkad bacon” -peperoncino - hackad persilja

  • 189
    Carbonara alla moda nostro

    Bronsvalsad spagetti- Guanciale- äggula - Pancetta-lufttorkad bacon-svartpeppar - Pecorino Romano -Vällagrad parmesan

  • 210
    Polpette

    Italienska handrullade köttbullar på kalvfärs med San Marzano tomatsås - sofritto - rödvin - hyvlad Grana Padano-Bronsvalsad linguine

  • 225
    Pappardelle Salsiccia

    Pappardelle med kryddig salsicciakorv - nduja Calabrese - fänkål - San Marzano tomatsås - körsbärstomater - färsk basilika

  • 235
    Spicy Vodka

    Bronsvalsad ruote pasta-med vodka-nduja-tomatsås-basilika-romantica tomater-krämig burrata

  • 265
    Frutti di mare

    Havets läckerheter frästa med vitlök, peperoncino, vitt vin, skaldjursbuljong, körsbärstomater, persilja slungad med bronsvalsad pasta

Pizza Napolitana

Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.

  • 149
    Margherita (veg)

    San marzano - fior di latte - färsk basilika - oregano

  • 205
    Edessa

    San marzano - fior di latte - körsbärstomater - oxfilé - skogssvamp - tryffelmajonnäs - ruccola

  • 175
    Diavola

    San marzano - fior di latte - körsbärstomater - ventricina - nduja Calabrese (Kalabresisk salami) - ruccolasallad - lagrad Grana Padano

  • 185
    Antipasto

    San marzano - fior di latte - 30 mån lagrad Parmaskinka - utvalda italienska charkuterier - liguriska oliver - ruccolasallad - Pecorino Romano

  • 175
    Caprino (Bianco) (veg)

    Getost (chevre) - picklad lök - fikonhonung - hasselnötter - ruccolasallad

  • 265
    Pizza Frutti di Mare

    San marzano tomater, fior di latte, tigerräkor, bläckfisk, gröna musslor, rostad vitlök och skaldjursolja, citron

  • 185
    Julia (Bianco) (vegan)

    Skogssvamp - vit tryffelolja - rödlök - confiterade småtomater - rotfruktschips - vegansk karljohansvampsaioli

  • 185
    Capricciosa

    San marzano tomater - fior di latte - kronärtskocka romana - 30 mån lagrad Parmaskinka - skogssvamp - liguriska oliver - ruccola - vällagrad Grana Padano

  • 205
    Burrata e mortadella

    San marzano tomater-mortadella-burrata-basilikapesto-hällrostade pistagenötter

Dessert

  • 110
    Tiramisú

    Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
    vaniljmascarpone - kakao

  • 110
    Pannacotta

    vaniljpannacotta med seg maräng och limoncellocreme

  • 110
    Sorbetto

    Husets sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 165
    Nutellapizza

    Friterad pizzadeg med nutellacremé - hasselnötter - vaniljglass - buenokex8

  • 110
    Il Sogno

    Bourbon vaniljglass med digestivcrumble - hackad choklad - saltkolasås

  • 125
    Kanelbulle

    Smörstekt kanelbulle med bourbon vaniljglass -Basilika-Jordgubbskompott

villa_romana_trattoria

Öppettider

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.